Fogalmak és mélységeik

Itt kerülnek összegyűjtésre, a -gyakran már közhellyé vált- spirituális fogalmak mélységének felismerését segítő közlések.

 (A tartalom folyamatosan bővül)

 

Antemon:

 

Közületek sokan fordultak a spiritualitás felé, különféle képzéseken vesztek részt, rengeteget olvastatok és hallottatok bizonyos fogalmakról és többféle elképzelés épült fel bennetek a valóság egy másfajta szemmel történő megközelítéséről.

 

Ez a folyamat - mint minden egyéb az életetekben - a tágulásotok része, lehetőségek sora felismerésekre, megtapasztalásokra. Magában hordozza viszont az eddig használt metódusokat, ahol is az elme bizonyos fiókjaiba helyeztek elképzeléseket a valóság szeleteiről. Hangsúlyos ebben, hogy nem a valóságot magát, hanem egy elképzelést róla, amely az elme számára látszólagosan megérthetővé és megfoghatóvá teszi azt.

 

Amikor ez bekövetkezik, az újabb tanfolyamok, előadások, idézetek adta útmutatásokban jelentkező kifejezéseket már tudottnak vélitek, és ezáltal a válaszok, amelyeket még mindig kerestek, mindössze újabb elfogadott hitrendszereken keresztül kapott torz képpé válnak. Nem adja meg a felismerés katarzisát, mindössze egy látszólagos birtokolt "tudás" örömét az elmének.

 
A következőkben az egyes közhelyé vált fogalmak megtapasztalásához szeretnék útmutatással szolgálni számotokra. Tehát nem az egyes közhelyek jelentését kívánom "tudásként" átadni, hanem jelzésekkel utalni arra, hol is találhatsz megtapasztalást a saját életedben, hogy érezd, miről is "beszél" hozzád az életed, mikor egyes fogalmakat használ.
 

A jelen közlések valószínűleg csak halvány jelzőfényként szolgálhatnak, de a későbbiekben induló csoportos, vagy személyes összejöveteleken bővebb útmutatással szolgálok majd.

 

 

I. A Jelen fogalma                        2013.02.19

II. A Tudatosság fogalma           2013.03.09

III. A Most szimfónia                   2015.02.22

 

 

Főoldal