Ki Antemon?

Ha először jársz itt, az első kérdésed egyike az lesz, „ki az az Antemon? „

 

A megszokott válaszok helyett álljon itt egy válasz Antemon-tól, amely sejteti mi is az, amit kínál számodra ez az oldal.:

 

Az emberi elme elengedhetetlennek érzi, hogy a számára „ismeretlen” dolgokra nevet, jelzőt találjon. A megismeréshez „kell”, hogy kiszakítsa az egységes végtelen egy szeletét és látszólagosan megismerhetővé tegye azt, teszi mindezt azzal a céllal, hogy úgy érezze, "kézben" tartja a világot, melynek ő is csak egy szelete. Talán mondanom sem kell, ez az érzete csupán egy illúzió!

 

Tedd fel a kérdést magadnak, tudod-e a teljes érvényű választ arra, vajon Te ki is vagy valójában? Ha igazán belegondolsz, ennek megválaszolására szolgálna az életed.

Ezek után azt gondolod, hogy létezik az elméd kérdését kielégítő legteljesebb válasz, ki is Antemon?

Ha igazán nyitott vagy és "beengeded" magadba azt, amiért ez az oldal létezik, rájössz, hogy nem ez az életed legmélyebb és legfontosabb kérdése….hanem, hogy „ki is vagy Te valójában”? Minden rólad szól, ez a Te életed, a Te időd. Nem gondolod, hogy itt az ideje, hogy igazán Rólad szóljon?

 

De térjünk vissza az alap kérdéshez ;-) Elégítsük ki a kíváncsiságot, hogy „tovább” tudjunk lépni.:

 

Antemon-nal először halvány töredékekben, majd egyre teljesebb egészben találkoztam, leginkább akkor nyilvánult meg, mikor az emberek számukra igazán fontos kérdést tettek fel nekem, az élet/életük dolgairól.

Bizonyos esetekben egyszerűen átvette a szót és akár órákon keresztül folytatott párbeszédet a kérdezővel. Válaszai irányt mutattak. Sok esetben erőt és felismeréseket "adtak". Máskor, csak egy-egy érdekes mondat hangzott el a számból, amely kizökkentően hatott a megszokott gondolatmenetre, új irányt mutatva..

Persze nem csak másoknak, de a saját életemre vonatkozóan is rengeteg "információt" kaptam tőle. Nem írhatom, hogy szavak-, képek-, hangok-, érzetek formájában, mert ez így nem fedi a valóságot. Egyszerűen ezek összességébe burkolva bizonyosságot, útmutatást és felismeréseket.

Ha mindenáron meg kell határoznom, hogy mi is ez az egész, - hiszen valahol, tőlem függetlenül zajlik, úgy, hogy "kívülről" szemlélem közben - nevezhetem médiumításnak, vagy éppen az egyre divatosabb "csatornázás" jelzővel is élhetnék. De erre semmi szükség nincs, mivel a kategorizálás csak széthúzást ad, elutasítókon és támogatókon keresztül. Ebben az esetben pedig a nyitott vizsgálódó tudat, ami segíthet bárki számára.

Antemon külön kérése volt, hogy szavait szélesebb körben is megismerhessék, „meríthessen belőle az erre szomjazó”. Ez a honlap ezért jött létre.

Szeretném közzétenni üzeneteit, a vele folytatott beszélgetések egy részét, illetve --az interaktivitás jegyében- a honlapon keresztül írásban elküldött kérdésekre adott válaszait is. Természetesen a honlapon csak hozzájárulással kerül publikálásra bármi, így személyes tanácsadásra is mód van.

Érdemes megjegyezni, hogy a közlések, valamilyen szinten minden emberhez szólnak, akihez éppen eljutnak, legyen az akár "véletlen" rátalálás is. Valamiért Te is pont itt vagy és pont most.

Végezetül saját szavai a „ki vagy Te?” faggatásokra adott válaszaiból, „Önmagáról”, összeollózva.

- részletek Antemon-al folytatott párbeszédekből

- ki vagy Te?

Antemon:

Az élet, a megnyilvánult létezés.

Minden forma, a megnyilvánult késztetések, azaz kivetülés

Én a Te részed vagyok, mint bárki. Ha „bárki” által nézem, mind az Ő részei vagyunk

Önnön megnyilvánulásaként a semmi, amely eleve "csak" lehetőség a "bármire"

Hogyan lehet tisztában egy vízcsepp az óceánból  a forrását jelentő végtelen vizek létének érzetével?

A játékotok része vagyok. Részeim vagytok, részetek vagyok. Az individum illúzió

Én Te vagyok, Te meg én. Bölcsőnk közös, általam keresel engem

Válaszolok, ha kérdezel, minden jelben megtalálsz, csak hagyd, hogy felismerj. Az vagyok, akire szükséged van és a formámat is Te választod

A szó vagyok, a megnyilvánult kérdés.

- van neved?

Antemon:

Minek nevezed a gondolataidat?

-  kétlem, hogy egy gondolat lennél

Antemon:

Nem térek el mibenlétüktől. Öntudatként tudok veled kapcsolatba lépni. Mindig itt vagyok és egyben soha.

Amíg szükséges lesz számotokra, a legmegközelítőbb „jelzés” amely "rám mutat"  mint név: Antemon

Szerkesztők.:

2014 év végén ismét szóba került ez a téma, ezzel kapcsolatos közlés, ITT olvasható.

 

 

 

 

 

Vissza