Valóság és nézőpont


Hogyan is zajlik a "felfogás" az életedben? Adott pillanatban a Téged "körülvevő" dolgok érzékelése történik, amikor is a "tudatod sugara" legelőször azokat a "dolgokat" (de pontosabb, ha a rezgések szót használom) fogja fel, ami az aktuális "rezgésedhez" legközelebb áll.

 

.

 

A felfogott dolgok közül kiemeli, minden mást homályos háttérbe helyez és az elme azonnal elkezdi "értelmezni", uralma alá hajtani. Mindenképpen valamiféle múltbéli dologhoz hasonlítja és nem nyugszik egészen addig, míg ismertnek, tudottnak és kontrollálhatónak nem érzi. Véleményt alkot róla, elutasítja vagy közömbösnek találja, illetve ragaszkodni kezd hozzá, birtokolni akarja. Mindeközben átsiklik az érzékelhető pillanat végtelennyi más "részletén".

Ha megfigyeled ezt a folyamatot, a valóság adott pillanatában sokkal több benne van, mint amit észlelsz, sőt, ha igazán "teljes" szeretnék lenni, az mondom, "mindent" megtalálsz a pillanatban. Rajtad áll, mi az, amit fel tudsz fogni belőle. Amíg az elméd szűrőjén keresztül tapasztalsz, addig a "valóság" tapasztalása csak pillanatnyi, a további időszakot a fejedben kergetőzve töltöd, véleményeket, jelzőket, elvárásokat, azaz gondolatokat termelsz és a valósággal már nem is foglalkozol. Azt viszont teljes érvényű komolyságnak tekinted, amit "Róla" szőttél.

Figyeld meg, mi adhat többet a körülötted létező dolgokról (legyen ez élőlény, tárgy, érzet, esemény vagy bármi), mint maga a "dolog" a létével. Nézd meg, hogy egy-ugyanazon dolgot megszemlélve újra és újra, évek távlatából, teljesen másként látsz. Mi az, ami változott? A nézőpontod, "aki" nézi, akit magadnak gondolsz. Az elméd szűrője. Gondolj bele, ha ennyiféle módon látható egy "dolog", akkor vajon megismerhető teljesen? Mi lehetne tökéletesebb felfogás, mint ha minden érzékelést az elméd torzítása nélkül tennél meg? Amikor nem ragadsz ki belőle "hozzád" aktuálisan "közel álló" rezgésű részeket.  Nem a jelzőkkel és a minősítésekkel vagy elfoglalva, hanem a pillanatot éled és éled és éled és tapasztalsz és engeded átáramlani a "valóságot".  Azt azért megjegyzem, a kiragadott részek segítenek "számodra", hiszen tükrözik -előhozzák- az aktuálisan "benned" rejlő rezgéseket.

A földi életedben az elme az életed védelmét szolgálja, nem lenne nélküle tartós a létezésed, de azt is lásd meg, hogy ott vagy az egész mögött. Légy tisztában azzal is, hogy amit eredményként és késztetésként kihoz a "felfogott" dolgokból, az nem a valóság, az a múltad, az Rád jellemző eredmény. Megvizsgálva mindezt jobban megismerheted, mit rejt a bensőd, hol vannak elutasítások és problémák Benned. Nem vagy köteles az elméd -múlt alapján generált- késztetésének engedelmeskedni és ismételni a köreidet.

Mikor segítséget kértek tőlem, "hangosan" vagy csak felmerülő gondolati, késztetés csírák segítségével, látom, ahogy a "köreitekből" szabadulnátok, mert kellemetlen megéléseket ismételtek általa. Látom és újra meg újra elmondom Nektek, ha nem tetszik a valóságod, amit élsz, hát változtass! Helyetted ezt senki nem tudja megtenni.

Végezetül igénybe veszem "csatornám" "eltárolt" ismeretanyagát, hogy találó útmutató példával élhessek. Kiragadom, hogy lásd, minden beszél hozzád, hogy lásd, mennyivel másként is lehet nézni egy "valóságot", mennyi múlik rajtad, hogy mit és milyennek látsz. Nézd meg és húzz párhuzamot azzal a létezővel, aki járja a fájdalmas köreit és segítséget kér, vajon hol a kiút? Emlékszel? Változtass ha nem tetszik amit élsz!

 
Vissza