Változásokról

 

A változás szükségszerűsége színekkel festi meg létezésetek szövetét.  Érzitek a bőrötökön az idő látszólagos múlásával, hogy átalakul minden. A régen oly megszokott, jól működő dolgok megváltoznak. Az is meglehet, hogy elönt a nosztalgia, és visszavárod újra a múltad élményeit, környezetét. De hiába is próbálnád azt újra megélni, a régi értékek már szertefoszlanak, mindenki és minden valahogy más már.

 

 

A változás szükségszerű velejárója az életednek, hiszen hogyan teljesedhetnél ki folyamatosan, ha mindig ugyanaz maradna a környezet? Ugyanaz a tükör, ugyanolyan perspektívából, ugyanazt a képet tudja csak mutatni.  A változás mégis olykor fájdalmas, olykor örömteli, de ez mind csak az elméd adta kategorizálása az aktuális átalakult körülményeknek. Nem is erre érdemes összpontosítanod, hanem ráébredned, miért is szükségszerű kísérője ez az életednek?

Az idő maga a változás, a változás maga az idő. Az elmétek számára az idő felfogásához két eltérő pillanat különbözősége szükséges, így megszüli az időt, hiszen számára akkor értelmezhető az eltérés, ha egyikből a másik kialakulása lineáris módon, idő szükségszerű elteltével következett be.

 

 

Adott jellegű helyzetek és embercsoportok, akik körülvesznek, egy darabig lehetőséget adnak, hogy megélhesd magad az aktuális körülmények közt. Ők azok, aki visszatükrözik, „ki is vagy Te?”, de ezt sosem tehetik meg a maga teljességében, kizárólag az adott helyzetből szemlélve. Pont ez az, amiért szükségszerűen meg fog változni, vagy véget fog érni egy helyzet, egy megélés, egy kapcsolat egy vagy több emberrel. A létezésed így szolgálja az egyre tágabb önmegismerés lehetőségét. Bármennyire is szeretné az elméd inkább az olykor már fájdalmas és „bűzlő” helyzet mocsarában való dagonyázást jobban, mint bármilyen kiszámíthatatlan ismeretlen változást, az szükségszerűen be fog következni. Veled vagy nélküled.

Ha megnézed a jelen helyzetedet, és szenvedést, sikertelenséget, küzdelmet, betegségeket, szerencsétlenséget tapasztalsz, az nem véletlen. Az életednek ezen éve kiemelten olyan támogató hullámokkal vesz körül, amelyek löketet adnak a változtatáshoz. Ez a hullám mindenkit átjár, de sokan nem tudjátok mire vélni, csak még több fájó dolog történik. Ez főként azokat érinti, akik nem hajlandóak, vagy nem képesek a változás hullámát meglovagolni.

 

 

Gondolj csak bele, mi szükséges a mozduláshoz? Izmod munkája, az izomban keletkező összehúzódások koordinált folyama mozdítja a tested. Ez még ha gyenge is, de elektromos feszültség a testben, amely erőnek erejével készteti az izmot munkára.  A mentális, a helyzetbeli, a belső változásokra sarkalló energiák is feszültséget generálnak, egyre erősebben, főleg azokban, akiknél már itt az ideje a változtatásra. Azaz igyekszik az életed összerántani a szükséges „izmokat”, hogy a folyamat átlépjen egy pangó ponton és ne álljon meg.

Az emberi öntudatlanság és az elmés létezés korlátai azok, amelyek nem engedik veled láttatni a valóság e nemes folyamát. Hiszen az elképzelések szerint az eddigi már kitanult, stabil, ezáltal uralható helyzet legalább biztos. Miért kellene abból kibillenni a komfortzónán túli ismeretlen, kényelmetlen helyzetbe?

 

 

Nos azért, mert elrepül az életed és további helyzetek várnak, hogy még teljesebben átélhesd azt a létezési formát, amit magadnak alkottál a fizikai síkon. Azaz a saját tudatod mélyebb késztetései által megteremtett jelenlegi életedet. Ezen késztetések olyan intenzív vággyal bírtak még a születésed előtt, hogy létrehozták a jelen fizikai formádat itt a Földön. Minő elvesztegetett élet lenne nem átélni és teret adni neki, hogy a korlátozott világ adta lehetőségek sodrában többféle korlátozó szerep eljátszása mellett ismerhesse fel a saját korlátlanságát? Hiszen miféle zárt létezés az, amely bármely korlátok közé zárt szerepbe képes belepréselni magát? Hiszen az több az összes korlátolt szerepnél, vagyis végtelenül tágabb minden szerepnél. Tehát most akkor tárd ki a szárnyaidat és változtass, változz, búj ki a bábból és szárnyalj pillangó!

 

 

 

 Szerkesztői megjegyzés:

 

További infomációkhoz az  „Elérhetőségek” menüponton keresztül juthatsz

 

Vissza